Read En cas de bonheur by David Foenkinos Free Online


Ebook En cas de bonheur by David Foenkinos read! Book Title: En cas de bonheur
Loaded: 2605 times
Reader ratings: 7.6
The author of the book: David Foenkinos
Edition: j'ai lu
Date of issue: 2007
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 782 KB
City - Country: No data

Read full description of the books:Възхитително е умението да виждаш в драматични човешки събития смешната страна на нещата по начина, по който го прави Давид Фоенкинос в „В случай на щастие“.
Казано накратко това е книга за брачната двойка Жан-Жак и Клер, които след осем години съвместен живот се разделят. Причината? Не, не е само изневярата. Тя е резултат от желанието им да се измъкнат от утъпканите пътеки на безчувственото ежедневние, в което най-важното нещо е дъщеря им Луиз.
Жан-Жак решава да изневери на жена си с колежката си Соня, след като вече не може да търпи скуката на брака и след настоятелния съвет на приятеля му Едуар да си намери любовница. Жена му наема детектив на име Игор, най-смотаният в цялата агенция, за да следи забежките на грешната си половинка. Нещата обаче напълно се объркват, когато тя се влюбва в Игор. Намесват се и странични субекти - приятели, родители, детективи и две подозрителни лица – Жером и Клеманс, които допринасят за успешното развитие на историята. Всичко това поражда комични и нелепи ситуации, които те карат да се смееш с глас.
И макар темите тук да не са нови, тази книга е истинско удоволствие за четене, заради неподражаемия литературен стил на Фоенкинос.

И така: „Трябваше да се опитат да загубят почва, всеки ден да живеят с нова енергия; да се опитат да повярват, че не всичко е обречено на провал.“
Това е тайната на успешния брак.

Освен нея читателят ще научи и още една – как се подхожда към една жена:
„За предпочитане е да подходим към една жена откъм косата ѝ. Косата на Клер бе с неопределена, вълнообразна дължина; все едно, че живееше самостоятелен живот. Цветът също изглеждаше променлив, напомнящ ириса на новородено. В такива моменти се сещаме за някои хърватски вярвания; според тях важните събития за една жена си личат по косата ѝ.“


Download En cas de bonheur PDF En cas de bonheur PDF
Download En cas de bonheur ERUB En cas de bonheur PDF
Download En cas de bonheur DOC En cas de bonheur PDF
Download En cas de bonheur TXT En cas de bonheur PDFRead information about the author

Ebook En cas de bonheur read Online! David Foenkinos (born 28 October 1974) is a French author and screenwriter. He studied literature and music in Paris. His novel La délicatesse is a bestseller in France.A film based on the book was released in December 2011, with Audrey Tautou as the main character.


Reviews of the En cas de bonheur


OWEN

On one Breath

GABRIEL

The book is really worthy of the bestseller!

BELLA

Strongly recommend

MASON

This book changed my life!

ESME

There are some interesting pages
Add a comment
Download EBOOK En cas de bonheur by David Foenkinos Online free

PDF: en-cas-de-bonheur.pdf En cas de bonheur PDF
ERUB: en-cas-de-bonheur.epub En cas de bonheur ERUB
DOC: en-cas-de-bonheur.doc En cas de bonheur DOC
TXT: en-cas-de-bonheur.txt En cas de bonheur TXT